A Look Inside the Archibald Granville Bush Science Center Renovation

November 19, 2012







Construction on the redesign and expansion of the Archibald Granville Bush Science Center began in the spring of 2012. Now in its infrastructure phase, the state-of-the-art facility is beginning to take shape. The photos featured below were taken on November 9, 2012, and are accompanied with quotes by Director of Facilities Management Scott Bitikofer.


SRC0009 Bush Science Center Construction_20121109_6014.jpg
The main hallway on the third floor of the Bush Science Center houses labs, classrooms, offices, and student lounges. (Photo by Scott Cook)

"The primary public circulation on each floor is to keep people in main corridors to give students and faculty the opportunity to interact. The old building had no student space. So much of this building has been designed to bring people together. Students who spend more time in the science building are going to do more work, be better prepared, and achieve more. We want to make such a comfortable place for them that they never want to leave."
SRC0009 Bush Science Center Construction_20121109_6056.jpg
The renovation of the Bush Science Center is currently in the infrastructure phase, where crews are installing pipes, wiring, and ductwork. (Photo by Scott Cook)

"You see lots and lots of pipe and conduit. The science center has many different kinds systems to distribute the various services scientists require. We are installing systems to manage and distribute deionized water, highly filtered water, steam, compressed air, and vacuums. This project is very similar to building a hospital."
SRC0009 Bush Science Center Construction_20121109_6033.jpg
Labs in the Bush Science Center will have windows for observation and separate write-up areas so that note-taking does not interfere with experimentation. (Photo by Scott Cook)

"We added over 100 windows in this building. There’s a lot of glass. As you’re walking down the hall, rather than having this cocoon feeling, you can look outside and look into the labs. This is good for both safety and helping students get excited about science. We want to bring a lot more visibility to the sciences at Rollins."
SRC0009 Bush Science Center Construction_20121109_6104.jpg
The three-story atrium in the new Bush Science Center is designed to create a social and collaborative learning environment. (Photo by Scott Cook)

"The old building had a closed circulation. There was no vertical communication. Functionally, the atrium breaks down silos so people can see what's going on throughout the building. This will allow for ideas to cross-pollinate. The atrium is more than just a pretty space; it's a functional space."


By Justin Braun

Office of Marketing & Communications
For more information, contact news@rollins.edu

News Archives:



Submit News

We need your help to tell the Rollins story! Submit news items for the Rollins News Center and R-Net.

Greater Connections
Rollins.edu | Feedback About this Site | Jobs | Support Rollins
Copyright ©2012 Rollins College, 1000 Holt Ave., Winter Park, FL 32789  407.646.2000